onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Wie zijn die `ikken`

Controle houden
Vind jij het ook zo lastig om overal de controle over te willen houden. Maar wat als iets niet loopt zoals jij had gepland. Heb je daar dan last van. Het gevoel te hebben dat je gefaald hebt, angstig wordt om fouten te maken, de lat steeds hoger legt, jij jezelf straft door negatief over jezelf te denken?

Streven naar perfectie
Ik was ook zo iemand die dacht dat als ik overal maar de controle over hou dan krijg ik die waardering die ik nodig heb om mij goed te voelen. En wanneer er dan iets fout ging dan had ik me daar toch last van. Met gevolg dat ik nog beter mijn best deed. Ik wilde mij constant maar bewijzen. Maar deep down wist ik dat het niet klopte, het voelde niet goed. Maar wat klopte niet dan, waar kwam dat streven naar perfectie toch vandaan?

Ik, ik en ik
En wanneer jij je hierin herkent vraag je dan eens af wie jou daartoe aanzet om altijd maar weer die controle te houden? Yes, goed geraden. Dat doen al die verschillende ikken die in je hoofd zitten en constant maar tegen je kletsen. En was het maar zo dat ze een voor een tegen je kletsten, welnee…soms kletsen ze nog door elkaar ook.
Naar wie moet je luisteren? Het antwoord, naar je bewuste ik, het bewuste ego 
Het bewuste ego is de persoon, jij dus (de chauffeur/regisseur) die eerst waarneemt en daarna bewuste keuzes maakt welke Ik naar voren laat mag komen en op de bijrijderstoel laat zitten.
Met andere woorden, de rollen worden dus omgedraaid, jij bepaalt wie er naast je komt zitten.

 

Ben jij nu nieuwsgierig geworden wie dan wel al de ikken zijn, die overigens allemaal een positieve intentie hebben en allemaal deel van jou zijn.

In een Voice Dilaogue sessie gaan we die ikken van jou samen verwelkomen en kunnen we ze vragen wat ze te zeggen hebben. Lijkt je dat niet kei leuk om eens te ervaren?

Maak dan een afspraak met mij of als je vragen hebt, mail of bel me maar.

Hartegroet, Ilse