onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Hallo lieve mensen,

Wat een somber weertje vinden jullie niet? Het is zo menselijk om het weer de schuld te geven van hoe we ons voelen bij somber weer. Alleen het leuke is dat het weer gewoon het weer is en heus niet bij zichzelf denkt: ”Ik ga vandaag het zonnetje eens niet laten schijnen want ik heb zin om jullie een depri gevoel te geven”. Die gedachten die wij erbij hebben als we naar het sombere weer kijken dat doen we echt zelf. Eens? Die gedachten komen niet bewust boven hoor…ooit heb je zelf dat zaadje geplant, somber weer, somber gevoel. Ook ik. Natuurlijk hou ik ook meer van het zonnetje en voel ik me een stuk lekkerder, energieker (oorzaak: tekort aan daglicht). Maar ons voorbeeld is juist de natuur die doet wat het doet. De seizoenen zijn zo mooi geregeld en lopen smooth in elkaar over, groei, bloei, oogsten, rust. De winter is voor rust en verstilling, om naar binnen te gaan, letterlijk en figuurlijk. De winter bereidt zich voor op de lente om weer te groeien en te bloeien…net zoals jij en ik. Daarom creëren we ook goede voornemens, nieuwe doelen, uitdagingen. Slim toch?
Ik heb er zin in. Hoe dankbaar mogen we zijn met weer een nieuwe kans. Het leven is een groot avontuur…dankzij de natuur die ons goede voorbeeld is.

Ik heb een cliënt in mijn praktijk gehad met de hulpvraag: “Hoe komt het dat ik elk jaar een winterdip heb?’’ Samen hebben we een regressiesessie gedaan om dat te onderzoeken.

Ze is toen terug gegaan naar haar kindertijd waarin haar ouders haar leerden dat ze zich ook alleen moest vermaken als het slecht weer was om naar buiten te gaan. In haar herinnering was het winter. Doordat haar ouders dat hadden gezegd zorgde dat voor weerstand waardoor ze in het nu, ook als ze alleen is, zichzelf maar moest leren vermaken. Haar inzicht was dat ze mag doen waar ze zin in heeft, ook al wilde ze bank hangen. 
Uit de sessie kwam dat ze onbewust een blokkade had wat betreft de wintertijd/winterdip wat voor haar bestond uit: je alleen moeten vermaken en thuis blijven.

Mijn client was blij met haar eigen inzicht dat ze mag doen wat ze zelf wilt, zich niet schuldig hoeft te voelen…ook als het somber weer is. Het gaat nu een stuk beter en ze kan er beter mee om gaan als het somber weer is. Ze weet waar het ooit is ontstaan dat ze slecht weer associeerde met ik moet me goed voelen en me kunnen vermaken.

Hartegroet, Ilse

Weblog

 www.ilsebloem.nl/weblog/je-moet-niet-alles-geloven-wat-je-denkt/

Wat is integraal therapie

26-08-2018 00:00
Ik wachtte op mijn nieuwe cliënte. Door de telefoon had ze al heel wat vragen over wat ik nu precies doe als energetisch integraal therapeut. Voor mij zat een gezellig, druk pratende dame. Ze wilde graag van mij horen wat nu precies een integraal energetisch therapeut doet. “Het klinkt zo zweverig...

Weblog

De lijst is leeg.