onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Ik wil helemaal geen energie in mijzelf stoppen.

 

Ik wil helemaal geen energie in mijzelf stoppen…laat me lekker zielig en slachtoffer blijven. 

Accepteren
Zo voelde ik me aan het begin van mijn burn-out (2008). Ik had helemaal geen behoefte om hulp te zoeken. Het kostte me juist zoveel energie om overeind te blijven en had totaal geen behoefte aan externe hulp. Totdat ik eindelijk kon accepteren dat ook mijn emmertje was overgelopen en eraan toe was om hulp te zoeken. Mijn eerste stap was om naar de huisarts te gaan. Wat ik hem vertelde was dat ik absoluut geen medicijnen wilde slikken tegen mijn slapeloosheid, depressie, slechte eetlust. Hij raadde me aan om een paar weken thuis te blijven, te sporten en veel in de natuur te zijn.
(wist je dat depressie een andere betekenis is voor, deep (depressed) rest.)

Ra, ra, wie ben ik
Toen de weken voorbij vlogen kwam ik tot besef dat er iets niet meer klopte aan mijn levensstijl. Ik werkte full time, in de weekenden runde ik nog een winkeltje. Het gaf me geen voldoening meer. Mijn gevoel verduidelijkte mij dat ik heel iets anders met mijn leven moest doen. Ook was ik mijn zelfvertrouwen kwijt. Het leek wel alsof ik opnieuw moest leren ‘ademen’. In dit proces was mijn aandacht niet langer meer gericht op de buitenwereld maar meer op mijn binnenwereld.
Ik had vragen en kreeg antwoorden: wat wil ik wel en wat wil ik niet, wat kan ik, wat kan ik veranderen, wat is mijn missie, waar staat mijn hart van de in de fik, wat is mijn drive, wat is mijn verlangen, wat is mijn droom, wie ben ik zonder dat masker enz.

Van burn-out naar burn-up
Mijn ‘wie ben ik en wat wil ik’ onderzoek, heeft ruim een jaar geduurd maar ik kan je zeggen dat ik het achteraf voor geen goud had willen missen, dankbaar voor mijn burn-out to burn-up periode. Wat heb ik veel geleerd over mijzelf en wat heb ik veel afgeleerd. En natuurlijk is het niet dat ik totaal ‘verlicht’ door het leven huppel maar het voelt veel lichter in mij om weer te shinen vanuit mijn hart en het vuurtje brand weer volop.

Hoe gaat het met jou
Waarom deel ik dit met jullie? Ik wil duidelijk maken dat wanneer je misschien al een lange periode ‘niet lekker in je vel’ zit, het altijd een signaal is om eens stil te staan bij waar jij op dit moment staat. Creër jij je wereld van buiten naar binnen of leef je liever van binnen naar buiten?
Want hoe stil het van binnen ook kan zijn…daar zitten wel jouw antwoorden.

Wanneer je behoefte hebt aan hulp op welk levensgebied wat niet lekker meer stroomt, dan heb ik een paar vragen voor je: kan jij volmondig zeggen dat je bent wie je werkelijk wilt zijn. Klopt jouw kijk nog op jouw realiteit?  
En natuurlijk wil ik je daarbij helpen…Je bent van harte welkom.

Uitzicht door inzicht!

Hartegroet, Ilse