onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Hoe ik veranderde van eendje naar zwaan

 
 

Ik kwam deze foto tegen op Facebook die ik een keer geplaatst had toen we in Harderwijk waren.

Het is een foto van 3 jaar geleden. Ik keek naar de foto en wat zei de foto mij?
Ik zie mijzelf op de voorgrond maar toch keek ik naar die prachtige zwanen op de achtergrond.

Het verhaal van het lelijke eendje dat in een prachtige zwaan veranderde kwam bij me boven.
Het lelijke eendje wat eigenlijk altijd al een zwaan was maar werd veroordeelt door zijn omgeving.

Gedurende het leven van het eendje loopt het steeds tegen afwijzing en onbegrip aan. Het eendje begint steeds meer aan zichzelf te twijfelen en denkt dat het nooit nog goed zal komen.
Op een dag ziet het eendje in het water haar spiegelbeeld. Het blijkt dat het eendje geen eendje is, maar een zwaan en dat ze er opeens uitziet als een echte zwaan. 


Ik heb me ook dat lelijke eendje gevoeld dat zich niet kon aansluiten bij wie ik in werkelijkheid ben.  
Om vlieguren te maken moest ik van alles tegenkomen op mijn pad. Soms vloog ik er bewust in en daar kwamen harde lessen uit maar soms overkomt je het gewoon en is het wat het is.
Je gaat mee in de flow en je bent je nog niet bewust dat elke ervaring een extra veer oplevert om meer veerkracht te krijgen.

En een van mijn heftigste ervaringen was dat ik in een burn-out terecht kwam. Allerlei overtuigingen die ik over mijzelf had wat mijn innerlijke vrijheid tegenhield kwamen aan bod. In deze periode keek ik ook naar mijn eigen spiegelbeeld en zag niet wie ik echt was.

Ik heb in die tijd geleerd om mijn vleugels uit te slaan en mijn innerlijke kompas te gebruiken. En steeds meer zag ik die zwaan als ik in de spiegel keek.

In mij zit de drijfkracht om te vliegen omdat mijn innerlijke vrijheid overal naar toe kan gaan waar ik ook ben. Deze neem ik altijd met mij mee. En het wonderlijke is dat er nog steeds meer veertjes bij komen…Straks verander ik nog eens in een pauw…of ben ik dat al:
Zo trots als een pauw.  

De moraal van dit verhaal:

Het verhaal van het lelijke eendje is dat je nooit alleen naar de buitenkant van iemand moet kijken. Juist door naar de binnenkant te kijken zie je hoe mooi iemand is.