onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Hoe gedachten jouw wereld kunnen creëren

 

Hoe gedachten jouw wereld kunnen creëren.

Gedachten hebben een enorme invloed op je zelf maar ook op je omgeving. De gedachten die jij onbewust of zelfs bewust uitzendt, kunnen door anderen ontvangen worden. Maar tevens zend jij deze ook naar het universum. De hele dag hebben we gedachten en vaak zijn het afkeurende gedachten over je zelf of wat je allemaal om je heen ziet. We hebben overal een oordeel over. En hier wil ik wat dieper op ingaan, over de negatieve gedachten.

Wat is de wet van aantrekkingskracht
Het zegt dat, het gelijke het gelijke aantrekt. Gedachten hebben een frequentie. Wanneer je gedachten hebt, die magnetisch werken op het Universum, trekken deze op magnetische wijze soortgelijke dingen aan met dezelfde frequentie. Alles komt terug bij de Bron en die Bron van gedachten ben jezelf. Dus wees je bewust van wat je denkt. Gedachten kunnen zelfs dingen worden. Oorzaak en gevolg. Je kan altijd een keuze maken.

Ik wil niet dat….
En denk eraan dat als jij iets niet wilt dat je dit terug krijgt en dus dan ook niet krijgt. De wet veroordeelt je niet of bekommert zich niet over hoe jij je voelt. De wet geeft terug waar jij om vraagt want het reageert alleen op de trillingen van je gedachten.
Een voorbeeld: ik maak me zorgen dat ik altijd tekort geld heb. Dan krijg je daar meer zorgen over en blijft het tekort er zijn. Het komt op dezelfde manier terug.
Het universum kent het woord ‘niet en geen’, niet. Het universum hoort geen woorden, maar gaat af op de frequentie die jij uitzendt. Achter de bovengenoemde zin zit ook een negatief gevoel en resoneert op die trilling/energie.
Je zou de zin ook anders kunnen formuleren: “Universum laat me maar zien hoe ik voldoende geld kan manifesteren. Genoeg geld om mijn rekeningen te kunnen betalen en genoeg geld heb om leuke dingen te kunnen doen wat goed voor mij is. Laat het me maar zien wat ik eraan kan doen’’ 
Op deze manier bekrachtig jij je wens en komt er een krachtige energie vrij wat door het universum wordt ontvangen.

“Met jouw gedachten creër jij je eigen wereld’’

Het universum heeft alles in overvloed. Alles is er. Alles is immers met elkaar verbonden en alles is energie. Het is de wet van de aantrekkingskracht. En het enige wat je hoeft te doen is, om je af te stemmen op het Universum, God of je Hoger Zelf of Bron. Het maakt niet uit hoe je het noemt, wat voor jou het beste voelt. Het belangrijkste is, totale overgave en vertrouwen.

Afstemmen doe je natuurlijk positief, met overgave en vol vertrouwen en wat zeker heel belangrijk is dat je op één lijn zit met je gevoelens. (het is onmogelijk om je rot te voelen en tegelijkertijd goede gedachten te hebben.

Begin dan je ochtend met een paar minuten te mediteren, (zie tip: om je dag goed te beginnen) Het kan natuurlijk zijn, en dat is bijna bij iedereen, dat je bepaalde blokkades voelt wanneer jij aan het creëren bent.

Je kan de H’oponopono gebruiken.

(link voor meer informatie: www.dirah.nl/hopo.htm
Wanneer je dit voelt zeg dan deze 4 zinnen achter elkaar op

Ik hou van je (I love you)
Het spijt me (I am sorry)
Vergeef me alsjeblieft (Please forgive me)
Bedankt (Thank you)

De vier zinnetjes zijn sleutels die ervoor zorgen dat de energie van het universum kan binnenstromen in het bewustzijn. Vervolgens ruimt die energie allerlei oude programma's die zich in het onderbewuste bevinden op. Dat zijn programma's die te maken hebben met bijv. angst, zelfbeklag, pijn, teleurstelling, opgelegde normen enz. Het gaat dus niet om affirmaties, maar om sleutels die de energie van het onderbewuste vrijmaken en je helpen om schoon te worden van oude programma's. 
Beoefenaren van Ho'oponopono hebben het over cleanen, schoonmaken, vrij worden van oude pijn.

Onbewuste programmering
De problemen die we dus ervaren in ons leven komen voort uit disfunctionele zichzelf herhalende herinneringen in het onderbewustzijn.
Het prachtige van Ho’oponopono is dat je deze onbewuste patronen, overtuigingen en herinneringen kunt helen door het geven van liefde, dankbaarheid en vergeving.
Als je jezelf of anderen met liefde toespreekt maakt dit genezing/heling los.
En het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het (in jezelf) uitspreken van de vier zinnetjes.

Let er wel op dat je de emoties voelt die horen bij de intentie achter de woorden. Het is belangrijk dat je de kracht van liefde, dankbaarheid en vergeving voelt in je lichaam, in je hart en je ziel.

Tip: om je dag goed te beginnen
Om je dag positief te beginnen heb ik een paar super tips met een effect waarvan je denkt: had ik dit maar eerder gedaan en geweten. Hoe doe je dat?

Door je in het eerste uur, nadat je wakker bent geworden, even tijd voor jezelf te nemen. Je begint met positieve affirmaties en stem je af hoe jouw dag eruit mag zien. Doe dit met een glimlach, dankbaarheid en liefde. Je zult merken dat je met een blij gevoel je dag kan beginnen, je energie stroomt.

Je gedachten observeren
Het leuke is dat we onze gedachten kunnen verzachten en wat dan ook meteen een positief effect heeft op je omgeving. Observeer je gedachten eens. Kijk eens wat voor gedachten het zijn. Je kan je steeds de vraag stellen, is het waar wat ik denk, hoe weet ik dat zo zeker. En stel het is negatieve gedachte hoe kan ik deze positief omdraaien (herkaderen). Bijvoorbeeld: “Hoe kom ik deze werkdag weer door,” maak er dan van: “Deze dag is een waardevolle dag omdat ik het beste krijg aangereikt wat goed voor mij is’’

Wanneer je dit enkele weken oefent zul je merken dat je gedachten veranderen en dat je zelf de regie in handen krijgt om er mee te spelen. Bij het observeren van deze gedachten kunnen ook allerlei gevoelens boven komen. En ook deze laat je gewoon komen want zij horen immers bij deze gedachte. Laat het gevoel en de bijbehorende emotie gewoon komen. Het heeft aandacht nodig om gezien te worden. Het lijkt misschien eng om dit te doen maar door er doorheen te gaan merk je dat je antwoorden krijgt die eigenlijk jou weer tot actie zet om anders te denken. Wanneer deze emoties boven komen dan hoorde deze emotie bij een ervaring in het verleden. Het was voor toen misschien nodig om deze emotie weg te stoppen maar inmiddels ben je wijzer en sterker geworden en kan je er nu heel anders naar kijken.

Er kunnen ook ineens mooie ingevingen bij je binnen stromen en of zullen er allerlei mooie creaties in je hoofd verschijnen. Schrijf het op en kijk eens wat je er verder mee kan doen, maak er een actieplan van.

Deze oefening kan je elke dag doen. Affirmeer, visualiseer en je kan er zelfs op mediteren. Hoe wil jij deze dag beleven en hoe wil jij je voelen en wat mag er allemaal op deze dag gebeuren.

Affirmaties voorbeelden:

Ik ontvang al het goede in mijn leven/op deze dag
Ik ben goed zoals ik ben
Ik accepteer alles aan mijzelf

Manifestatie proces.

Ben je bereid om te creëren en dit elke dag te doen?

Stap 1: Weet wat je wilt. (Je weet vast wel wat je juist niet wilt)
Begin het eens op te schrijven: Ik wil…..dat ik op het juiste gewicht kom ….of ik ontvang…

Stap 2: Zeg wat je hebt opgeschreven, hardop, alsof je het al hebt, het is al zo. Denk in het NU.
Bijvoorbeeld: ik kan eten wat ik wil en blijf op gewicht. (Het universum: jou wens is mijn opdracht) of ik wil nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesse…

Stap 3: Stap nu in jezelf en visualiseer zoals jij het wilt hebben. Gebruik al je zintuigen, zie wat je ziet, ruik wat je ruikt, hoor wat je hoort, voel wat je voelt, proef wat je proeft en zelfs, raak het aan.

Stap 4: Dank het universum, laat het dan los en vertrouw op het universum.

De stappen kan je uiteraard allemaal opschrijven want als je dit opschrijft dan gaat het ook leven. Dan lees je later, als je alle details hebt opgeschreven, het helemaal terug en voel wat het met je doet. Hoe voel jij je hierbij, klopt het voor je, ben je goed afgestemd, zit je op één lijn?

Maar dan komt er nog één stap aan...
Kom in actie om het te realiseren. Doordat jij afgestemd bent gaat jouw energie stromen en krijg je de meest mooie ideeën. Zet deze ook papier en kom in actie om deze uit te voeren, met de hoogste intenties die je hebt.
En weet je het even niet hoe je het moet oppakken, dan vraag je hulp aan het universum om je richting te geven welke acties je kan nemen of dat je de juiste mensen tegenkomt die je kunnen helpen.

En zie de kleine cadeautjes die je krijgt aangereikt als tekens van het Universum. (toeval bestaat niet, jij zelf hebt het gecreëerd)

En op deze manier kan jij je dagboek vullen met al jouw creaties (verlangens) die je dan kan manifesteren en uitzenden naar het universum, zie het als een what’s appje versturen.  

Ik wil je graag coachen om je te helpen om de stappen te zetten om te transformeren wat je niet meer dient zoals bijvoorbeeld, oude overtuigingen, patronen. Deze blokkades kunnen  je verlangens tegenhouden om je verlangens uit te laten komen. 

Je kan mij altijd een mail sturen met je vraag en je krijgt altijd antwoord.

Hartegroet, Ilse