onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Een regressiesessie met het Innerlijk Kind

Een regressiesessie met het Innerlijk Kind.

Op een dag kreeg ik een mail van een vrouw met de vraag of ik haar kon helpen. Ze vertelde dat ze soms niet meer weet hoe ze zich moet gedragen in haar eigen kring. ‘’Ik krijg de laatste tijd vaak opmerkingen over wat er met mij is. Of ik ben te stil of ik ben weer te druk. Ik heb steeds het gevoel dat ik een rol moet spelen’’

We hebben een afspraak gemaakt. Ik stelde haar enkele algemene vragen om haar op haar gemak te laten voelen en om rapport te creëren. Ik vroeg haar uit wat voor gezin ze kwam en hoe ze als kind was. Was ze een blij kind en voelde ze liefde in het gezin. Ze vertelde dat zij er 1 van 5 kinderen was en opgegroeid was in een liefdevol gezin. Ze was de middelste van de vijf kinderen. Haar ouders hadden het druk met hun werk maar in het weekend was het altijd quality time en werden er leuke dingen gedaan met elkaar gedaan.

Mijn cliënt vertelde dat ze een lieve man heeft en dat hij er altijd voor haar is. Hij is precies het tegenovergestelde van haar. Erg rustig, kan heel goed alleen zijn en is altijd wel met iets bezig. Hij houdt er absoluut niet van om in de belangstelling te staan. Ze vertelde dat zij de boel altijd entertainde als ze op een feestje waren of als ze zelf visite kregen. Zij beschrijft zichzelf als, sociaal, grappig en stabiel.
Ik vroeg haar wat de reden is om de boel te entertainen. Daar moest ze even over nadenken. Toen kwam het eruit dat ze het soms best lastig vond dat haar man zo stil is, nooit eens iets uit zich zelf vertelde, hij is meer een luisteraar. Ze had dan het gevoel dat ze voor twee moest praten en dan het liefst ontzettend veel grappen en grollen erin moest gooien om maar een leuke sfeer te krijgen en te houden.

Toen ze dit vertelde begon er bij mij al een belletje te rinkelen. ‘’Wat vind jouw man ervan dat jij de sfeer erin wil houden?’’
‘’Hij vindt inderdaad dat ik soms overdreven druk kan zijn en altijd het hoogste woord heb. En dat mensen niet eens de gelegenheid krijgen om iets te vertellen want dat ik vaak het gesprek over neem’
‘’En hoe is dat voor jou nu je dit je zelf hoort zeggen?’’ Ik zag dat ze hier wat emotioneel over werd.

Samen hebben we de hulpvraag vast gesteld: hoe komt het dat ik in het middelpunt wil staan? En haar doel was om haar echte kant te tonen. Hierna hebben we een regressiesessie gedaan waarbij de ontmoeting met haar Innerlijk Kind een eyeopener was voor mijn cliënt.


In het kort kwam het erop neer dat ze het gevoel had er een beetje bij te hangen ten opzichte van haar broers en zusjes. Ze was de middelste en de twee oudsten zochten elkaar altijd op en dat telde ook voor de andere twee die na haar kwamen. Het was een druk gezin van komen en gaan van andere kinderen en ze had het gevoel te moeten opboksen tegen haar broers en zusjes om ook gezien en gehoord te worden. Ze besloot om de aandacht te trekken door zo grappig mogelijk te doen en om het hoogste woord te hebben. Door zich zo te gedragen werd er tenminste naar haar geluisterd en viel ze tenminste op. Het werkte, want ze stond in de belangstelling, zowel thuis als op school. Ze kreeg haar eigen vriendjes en haar vriendinnetjes omdat ze overal ja op zei, ze was meegaand. Haar ouders moesten ook vaak om haar lachen maar ze hoorde de gesprekken wel tussen haar ouders dat ze een kind was dat graag in de belangstelling wilde staan.

Haar inzicht in deze sessie was dat haar Innerlijk Kind haar vertelde dat ze geen toneelstukjes meer hoefde op te voeren. Ze mag zich voelen zoals ze zich voelt en dat ze zich mag ontspannen als ze een feestje heeft. Ze kan dan alles goed kan observeren zodat haar niets ontgaat. En als ze de clown uit wilt hangen dan mag ze dat zelf beslissen. Ze heeft zoveel andere kwaliteiten en ze hoeft geen capriolen meer uit te halen om gezien en gehoord te worden. 
Als symbool kreeg ze een rode bloem van het kind wat voor mijn cliënt symbool stond voor groeien, bloeien en temperamentvol.

Mijn cliënt was heel blij dat haar Innerlijk Kind en zij weer verbonden waren. Haar reactie op de sessie was: ik heb het gevoel dat ik weer compleet ben.

Als jij jouw Innerlijk Kind wilt ontmoeten maak dan een afspraak met mij. Sessies met het Innerlijk Kind zijn prachtige helende sessies waar je veel voordeel aan beleeft in het nu. Oude overtuigingen kunnen getransformeerd worden.