onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Door niet te oordelen over jezelf schep je rust in je geest

Wat kunnen we toch oordelen over onszelf

Wat kunnen wij toch altijd klaar staan met een oordeel. Ik wil het eigenlijk hebben over onszelf. Wat is er allemaal niet goed aan ons. Trek het maar eens heel breed. Is het niet over je uiterlijk, je baan, je studie, je sociale omgeving, de wereld, het weer, een ander, enzovoorts. Overal hebben we wel een oordeel over. Wat we niet in de gaten hebben is dat we onszelf een beeld hebben ingeprent wat we hebben aangenomen van je opvoeders, de tv of wat ons wordt voorgeschoteld door de media in het algemeen. Ik kan een hele lijst opnoemen waar we aan willen, en soms zelfs moeten, voldoen. Wat als je dat overboord kan gooien? Wat als dat oordeel niet van jou is maar gewoon hebt aangenomen voor waar? Zou je wereld er dan niet een stuk leuker uitzien zonder die oordelen?


Makkelijk gezegd dan gedaan, hoor ik je zeggen. Dat is ook helemaal waar. Om mijzelf als voorbeeld te nemen. Ik kan het niet uitstaan dat mijn lichaam verzot is op het zuiden, met andere woorden, de huid zakt steeds verder de aarde in. Ik kan het niet uitstaan dat ik om de drie weken mijn haar moet verven omdat men anders denkt dat mijn hoofd een landingsbaan is waar bijvoorbeeld een mug boeing 707 met gemak kan landen. En om maar te zwijgen over het feit dat mijn haar erg uitvalt. Ooit had ik een dikke bos haar en nu is het slechts met een paperclip voldoende om het op te steken. Nou daar heb ik dan oordelen over. Zwak eigenlijk hè? En gelukkig is het niet zó dat het elke dag op mijn schouders drukt of dat er een druk op mijn borst zit want dan zou ik wel heel erg ontevreden zijn. Ik kan het redelijk accepteren maar soms …heel soms…is mijn spiegel genadeloos met wat het reflecteert. –ik kan beter met een glimlach in de spiegel kijken want dan krijg ik een glimlach terug-

De andere kant van mijn oordelen is dat ik dankbaar kan zijn dat mijn uiterlijk niet is waar het om gaat. Het gaat erom wie ik ben zonder omhulsel, wat het fysieke lichaam heet. Ik, en ook jij dus,  hebben nog meerdere lichamen.- alsof ik het al niet druk genoeg heb om mijn fysieke lichaam te begrijpen- We hebben 7 lichamen, oftewel de aura. Ik zal deze voor jullie opsommen.

1e etherische lichaam, is blauwdruk van je fysieke lichaam
2e emotionele lichaam, hoe je met emoties omgaat
3e mentale lichaam, hoe denk je over jezelf, gedachten
4e astrale lichaam, spirituele ontwikkeling
5e etherisch causale lichaam, spirituele ervaringen
6e universele liefdeslichaam, verbondenheid met het universum, vaak in een meditatie
7e causale lichaam, weten dat je een bent met de Bron
 

(op internet is er veel te lezen over de aura. Aanrader boek: Licht op de aura van Barbara Brennon)

Al deze lichamen zijn energie lichamen en wat er in je fysieke lichaam ontstaat, ontstaat eigenlijk eerst in een van de andere lichamen.
Fysieke disbalansen als ziekte, pijn, stress, vermoeidheid, rusteloosheid en angst manifesteren zich eerst in je energielichaam. Welk symptoom je ook ervaart, de oorsprong komt voort uit een disbalans in je energielichaam.

Je energielichaam is opgebouwd uit levensenergie, ook wel qi of prana. Alles wat leeft is hieruit opgebouwd. Door deze energie in balans te brengen binnen je energielichaam zal je ook direct meer balans ervaren in je fysieke lichaam. Een voorbeeld: je ervaart spanning in je borst en je voelt je rusteloos. Het kan zijn dat de energie in je borst, hartcentrum is geblokkeerd, je verkrampt je hartchakra door te weinig zelfliefde, eigenwaarde, zelfcompassie. Dit patroon van disbalans kan gevoed zijn door een geloofsovertuiging die niet in lijn is met je gebalanceerde zelf. En dan kom ik weer bij mijn onderwerp, oordelen. Ik ver-oordeel mijn lichaam en dit kan dus klachten geven. Door je bewust te zijn dat je geloofs-overtuiging niet van jou zijn maar zoals ik al uitlegde, door de beelden die we voorgeschoteld krijgen om er zo te moeten uitzien of gedragen, kan je de disbalans opheffen. De klachten zullen verlichting brengen maar ook je kijk naar jezelf en naar de wereld ziet er meteen veel vrolijker uit.  

En denk nu niet dat jij nooit een oordeel over jezelf hebt want oordelen over jezelf doen we allemaal. Luister maar eens naar die stemmetjes in je hoofd. Ik heb maar 1 tip om jezelf niet zo te bekritiseren en dat is, stop ermee want je weet toch al dat het je ongelukkig maakt, leef vanuit je hart.

Twee tips:
Oefen met het ademen via je hart. Stel je je hart voor als een prachtige zachtroze roos, of een lotusbloem, die zachtjes haar blaadjes opent naar het licht. Adem zachtroze in, of zachtgroen (de kleuren van het hartchakra) en adem liefde uit.

En een andere tip, als jij toch een oordeel over jezelf hebt en je zegt in je hoofd: je ziet er vandaag niet toppie joppie uit, zing het dan eens in je hoofd en trek er een gek gezicht bij. Je bui zal meteen veranderen. Lachen toch?

Maar heb je toch moeite om het oordelen los te laten dan kan ik met een aurahealing deze blokkades opheffen door je energiestroom een reset te geven.
Of een Access Bars behandeling, dit zorgt dat je, ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in dit leven en zelfs in alle andere levens hebt opgeslagen moeiteloos kan loslaten.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog of behandelingen, laat het met dan weten via het contactformulier op mijn site.

Hartegroet, Ilse

Oordeel niet maar verbaas je. Omdenken:… goh, wat mooi, weer een rimpel waar een geschiedenis zonder woorden aan vast zit, of…fifty shades of grey…cool, of …nog meer vel om van te houden.