onverBloemd integraal therapie

Ilse Bloem

Leoniden 12
Krommenie
06 22 35 89 38
ilse@ilsebloem.nl

Wat is integraal therapie

26-08-2018 00:00

Ik wachtte op mijn nieuwe cliënte. Door de telefoon had ze al heel wat vragen over wat ik nu precies doe als energetisch integraal therapeut.

Voor mij zat een gezellig, druk pratende dame.
Ze wilde graag van mij horen wat nu precies een integraal energetisch therapeut doet.
“Het klinkt zo zweverig en zo vaag. Maar eigenlijk weet ik het niet precies”
Ze vertelde dat ze een “geitenwollensokken type” zou ontmoeten die haar bezemsteel in de hoek had geparkeerd, kaarsjes en wierook aan en hypnotiserende muziek. 
Maar ze was verbaasd dat ze een vrolijke, spontane en humoristische vrouw, zonder poespas, zag zitten.


Integraal wil zeggen dat ik verschillende methoden gebruik of meerdere methoden in een behandeling kan gebruiken.

“Energetisch wil zeggen dat je met energie werkt die in en om ons heen  aanwezig is. Je kunt die energie niet pakken maar het is er wel. Zonder energie is er geen bestaan. Alles is energie en alles is met elkaar verbonden”
“Denk maar eens aan de elektriciteit van huishoudelijke apparaten die we gebruiken. Die elektriciteit wat energie is kan je niet zien maar het is er wel. Het zorgt voor verbinding dat het apparaat werkt en doet wat het moet doen”

De verschillende methodes, wat altijd energiewerk is, is gericht op alle niveau's van zijn; fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
Als er een probleem op een van deze niveaus is, kan dit gevolgen hebben voor de andere niveaus.

Ieder mens heeft een energieveld en in dat energiesysteem heb je specifieke plaatsen voor de gewaarwordingen, emoties, gedachten, herinneringen en andere, niet-fysieke ervaringen. Bij klachten/problemen wordt de energiestroom verstoord en dit uit zich in symptomen.


“Weet je nog hoe verlichtend het werkt als jij je hand op een zere plek van iemand anders legt of je plaatst je hand op iemands schouder die het even moeilijk heeft?” vroeg ik haar. Ze lachte en herinnerde zich dat haar moeder dat regelmatig gedaan had, haar hand erop of een kusje op de zere plek. En het werkte.

Na deze korte simpele uitleg kwamen we tot de hulpvraag en hebben we een behandelplan opgesteld.


 

 

 

I

 

Spiritueel therapie

Integraal therapie
Integraal Therapie is een unieke mengeling van moderne psychotherapie en energetische technieken. Met verschillende moderne methodieken word je begeleid in je proces. Voor verschillende hulpvragen kan je in mijn praktijk onverBloemd Integraal therapie terecht. Vanuit mijn kennis,...

Weblog

 www.ilsebloem.nl/weblog/je-moet-niet-alles-geloven-wat-je-denkt/

Wat is integraal therapie

26-08-2018 00:00
Ik wachtte op mijn nieuwe cliënte. Door de telefoon had ze al heel wat vragen over wat ik nu precies doe als energetisch integraal therapeut. Voor mij zat een gezellig, druk pratende dame. Ze wilde graag van mij horen wat nu precies een integraal energetisch therapeut doet. “Het klinkt zo zweverig...